Dikkat Çekici Takım Elbise Modelleri Dufy’den

Giyim kuşamımız kişiliğimizi en iyi yansıtan ve tarzımızı ortaya koyan en önemli göstergelerden biridir. Çoğu kadına göre erkekleri en şık ve karizmatik gösteren kıyafetlerden biri de takım elbise giyimidir. Özellikle de siyah, lacivert ve gri renkleriyle göz kamaştıran takım elbiseleri insanı adeta kendisine hayran bırakıyor.

Ofislerde ve iş toplantılarında business stil takım elbise, özel günlerde elit smokinler, yelekli takım elbise, casual takım elbise, kumaş desenli takım elbise, minimalist geometrik desenli takım elbise ve ekoseli takım elbise gibi farklı renk ve çeşitte imajınızı yaratacağınız binlerce takım elbise modelleri bulunmaktadır. Takım elbise giyerken çok terleyenler, gömleklerinin altına fanila giyebilirler.

Kravat rengi ve ayakkabı rengi takım elbise iyi uyum içinde olmalıdır ve kravatla ayakkabının aynı renkte olması size çok daha karizmatik bir görünüm verecektir. İsterseniz cebinize kravatınızla farklı renkte bir mendil kullanabilir ve kravatınıza aksesuar iğnelerinden takabilirsiniz. Tek yırtmaçlı ceketler daha yaygın kullanılmaktadır; çift yırtmaçlı ceketler ise İngiliz stiline yakın geleneksel modellerdendir. Takım elbise giyerken spor aksesuarları (saat gibi) kullanmaktan uzak durulmalıdır. Spor olmayan şık saatleri takım elbisenizle çok güzel bir şekilde kombinleyelebilirsiniz. Kemer kullanmak istemeyenler, eskilerden beridir kullanılan ve şıklığını hiç kaybetmeyen pantolon askılarını kullanabilirler.

Takım Elbise Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Takım elbise alırken omuzlarında çukur kısımların olmamasına ve omuzların iyi oturmasına dikkat edilmelidir. Takım elbisesinin cebine mendil takmak isteyenler kravatla mendilin aynı renk olmamasına dikkat etmeli. İki veya üç düğmesi olan ceketlerde sadece orta düğmeyi iliklemek daha şık bir görünüm yaratacaktır. Ayrıca kruvaze ceketlerde alt düğmeyi iliklememek daha doğru olacaktır. Günlük yaşamda tek düğmeli ceketler seçebilirsiniz. Aldığınız ceketin uzunluğunun baş parmağı boğumuna kadar gelmelidir ve otururken ceketinizin düğmelerini açmayı unutmayın. Ayaktayken ayakkabınızın üstünden çoraplarınız gözükmemeli ve kravatınız kemere kadar uzanabilmelidir. Alacağınız takım elbisenin naylon olmamasına dikkat edin çünkü güneşte aşırı derece parlar ve sizi terletir. Takım elbisenizi giyip çıkardıktan sonra düzenli bir şekilde katlanıp öyle asılmalıdır.

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön