Takım Elbise Ve Kravat Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Koyu düz renkli takımlar, özellikle gri ve lacivert, varsayılan olarak çoğu kravat rengi kombinasyonuyla uyumludur. Çoğu kravat üreticisi kendi mallarının bir tane ile giyileceğini varsaydığı için eşleştirmesi en kolay olanlardır; Kravatı gömleğe zaten eşleştirdiyseniz, gri veya lacivert bir takım elbise daha sık takımınızı tamamlamayacaktır. Bunun istisnası, mavi tonlu koyu kravatlar alıp koyu gri veya siyah takım elbise giymeye çalıştığınız zamandır. Yapılabilmesine rağmen, mavi renkli kravatlar bu koyu renkli takımları nadiren tamamlar ve bunun yerine renk kombinasyonunun daha doğal olduğu lacivert, mavi veya daha açık renkli takımlar için ayrılmalıdır. Koyu bir kravatı gri veya siyah bir takım elbise ile birleştirmek istiyorsanız, koyu mor veya koyu renkli bir kırmızıya bakın.

Takım Elbise Rengi

Koyu renk bir takım elbise giyerken dikkat çekmek istiyorsanız, tekrar eden küçük bir desenle cesur ve zengin renkli bir kravat seçin. Sağlam bir kravat da bir seçenektir, ancak parlak bir tondan dokunduğunda çok parlak olabilir ve gayri resmi olarak çıkabilir. Bunun yerine, siyahla renklendirilmiş daha koyu ve daha koyu bir düz renk seçin – bu, aradığınız dikkati çekerken koyu renk elbiseyle de işe yarayacaktır.

Açık Renkli Giysiler

Açık renkli giysiler, kontrast için daha koyu renkli bağları davet eder, ancak giyen adam açık renkli saçlara ve çok az kontrastlı bir cilde sahipse başarılı bir şekilde pastel renklerle giyilebilir. Sarı, kırmızı, turuncu ve pembe gibi parlak ve sıcak tonlardan kaçınılmalıdır.

Çizgili takım elbiseler daha önce bahsedilen aynı kuralın kapsamına girer – aynı beden desenlerine sahip kıyafetleri karıştırmayın. Bu nedenle, kalın kasap çizgili bir gömlek giymişseniz, nokta veya fular kravatla eşleştirmenizi tavsiye ederim. Alaylı bir çizgiye veya düz renkli bir kravat takmaya çalışmak, keskin görünmekle palyaço gibi görünmenin sınırlarını zorluyor.

Sonuç

Renk ve desenleri karıştırmanın hem sanat hem de bilim olduğunu unutmayın. Güzel bir kurallar dizisi belirlememe rağmen, bunlar hiçbir şekilde kırılmaz kanunlar değildir. Bunun yerine, güven oluşturmak için bu bağ eşleştirme kılavuzunu kullanın ve ardından kendi başınıza deneyler yapın. “Tarz kurallarını” ihlal etmelerine rağmen ara sıra bir kravat ve gömleğin birlikte iyi gittiğini göreceksiniz.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön