Triko Nedir?

Düz örme makinelerinde üretimi yapılan, atkılı örme sistemli kumaşlara triko denir. Başta yün ve pamuk ipliği olmak üzere düz örgü makinesinde üretilir. Triko kumaşlar, düz örme kumaşlar olarak da ifade edilir.

Trikodan Neler Üretilir?

Triko kumaştan her türlü giyim ürünü üretilmektedir. İstenilen desende, kumaşla çeşit çeşit giyim ürün ortaya çıkmaktadır. Bunlar;

  • Triko elbise
  • Triko ceket
  • Triko kazak
  • Triko t-shirt
  • Triko kaşkol

Örme Makinelerinde Hangi Desenler Vardır?

Düz örme makinelerinde, tek plaka, çift plaka, saç örgülü, nopeli, kaydırmalı, jakarlı, intersia ribana, selanik haroşa gibi örgülü kumaşlar en çok kullanılan ve üretilen triko kumaş türleri yer almaktadır.

Triko Sadece Bayanlar İçin Mi Kullanılır?

Triko kumaş bayanların çokça tercih etmesinin yanı sıra artık günümüz modasında erkek giyiminin de önemli parçalarından biri olmuştur. Bunun sebebi t-shirt, kazak, ceket gibi erkek triko ürünlerinin de moda olmaya başlamasıdır. Bu yüzden erkek giyiminde içerisinde yer alır.

 

Triko Nasıl Ütülenir?

Örgü bir giysiyi ütülemenin en iyi yolu, giysinin altına nemli bir bez yaymak ve üzerine hafif kuru bir bez koymak ve üstünü bezle örttüğünüz giysiyi fazla bastırmadan ütülemenizdir. Çok sıcak ayarlı bir ütüyle ütülememek ve triko örgü giysileri tersten ütülemeye özen gösterilmelidir.

Triko Kullanım Alanları Nelerdir?

Triko kumaşlar, büyük oranda kışlık ve mevsimlik kazak, hırka, süveter, eldiven, kaşkol gibi dış giyim ürünlerinde kullanıldığı bilinmesinin yanı sıra artık yazlık ve mevsimlik dış giyim olarak trikonun kullanımı da gün geçtikçe artmaya başlamıştır.

Dufy Firması Triko Üretiminde Neler Yapmaktadır?

Dufy firması erkek giyiminde bir çok ürün üretmektedir. Ama ilgi geçen ürünlerden biri de triko modelleridir. Farklı renk kombini, desenlerini kullanarak erkek modasında güzel işler başarmışlardır.

Dufy Firmasının Tercih Edilme Sebebi Nedir?

Dufy firması işini en iyi yapan firmalardan olduğu için kişilerin tercihi olmaktadır. Müşteri memnuniyeti, kalite ve üretimleri hakkında güvence vermesi onların kişiler tarafından beğenilip seçilmesini kolaylaştırmıştır. Bir çok üründe akla gelen isim olduğu gibi triko denilince de farklı renk ve model seçeneğiyle tercih edilir.

 

 

 

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön