Kravatlar Nasıl Yapılır?

Şık, tamamlayıcı ve her tarzda insan için vazgeçilmezi olan kravat nasıl ve neyden yapılır?

Kumaşları Nasıldır, Nasıl Belirlenir?

Pek çoğu, özellikle erkek kategorisinde olanlar güzel işlenmiş, kaliteli ipekten yapılır. İpeğin baskın özellikleri ve nadirliği ile artan fiyatı sebebiyle, günümüzde ipek dışında diğer kumaşlar yada birden fazla kumaş türü aynı anda kullanılarak yapılabilirler.

Kullanımı sadece fiyata göre değil mevsime göre de değişir. Yaz mevsimi için üretilen kravatlarda pamuk tercih edilirken, kış mevsimi için yün ve kaşmir en çok tercih edilenler arasındadır.

Kullanım alanına göre kumaş tamamen kişinin zevkine kalmıştır. Ancak modacılara göre ve mağazalarda üretilen, kolay bulunabilir ürünler mevsimlere bağlı değişmektedir.

Üretimi Nasıl Gerçekleşir?

Çağımızda üretimin sadece iki yolu vardır. El ile üretim ya da LIBA adlı makineler ile seri üretim. Çoğu yün, pamuk ve polyester (kimi zaman daha ucuz hibrit kumaşlar) ile bir astar oluşturularak yapılır.

Astarının, direk olarak bağı düz tutmak gibi önemli bir görevi vardır. Ayrıca içeriden dışarıya daha dolgun bir görünüm kazandırır. Mükemmel bir görünüm için ürün düğümünü destekler ve bağı taktıktan sonra kırışıksız ve düz şekline geri döner.

Astarlı tiplerine ek olarak, bazıları (tipik olarak yüksek kaliteli lüks olanlar) astar kumaşı kullanılmadan yapılır. Önde gelen modacılar bu durumlarda 5’li ve 7’li bağlardan bahsedebilmektedir.

 

Doğru Kullanımı Nasıldır?

Kullanımında en çok tercih edilen gömlek ile beraber kombinlemektir. Daha sofistike ve tarz bir görüntü için yelek ve ceketlerde tercih edilmektedir. Çok uzun veya çok kısa bir kullanımı seçilen kumaş ne olursa olsun güzel görünmeyecektir. Daha uzun seçilen ürün kişiyi gövdeden kısa, çok kısa seçilen bir ürün ise olduğundan daha kilolu gösterebilir.

Sadece kumaş değil, gömlek ve ürünün renk uyumu da önemlidir. Tam anlamıyla ton sür ton olan bir kullanımda görüntü yok olur veya büyük oranda gölgelenir.

En merak edilen konulardan biri de tercih edilecek pantolon olmaktadır. İpek bir kravat kumaş pantolon ile tamamlanabilecekken pamuk ve yün kravatlarda pantolonlar keten ve türevi kumaşlardan pekala olabilir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön