Erkek Giyimin Tamamlayıcı Unsuru; Kravat

Erkek giyimde takım elbisenin yeri kuşkusuz çok farklıdır. İş hayatında bazı kurumlar takım elbise giyilmesine son derece önem vermektedir. Takım elbise için kravat olmazsa olmaz bir unsurdur. Takım elbisenin rengine göre kravat tercihi yapılmaktadır. Kimi erkekler kravat için tek renkleri tercih ederken kimi erkekler desenli kravat tercih etmektedir. Kravat kullanılmadan giyilen takım elbise tamamlanmamış bir kombin olmaktadır. Bu yüzden takım elbise seçimi kadar kravat seçimi de oldukça önemlidir.

Kravat Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Kravat seçimi takım elbise tercihine göre yapılmaktadır. Takım elbisenin kumaşı desenli ise kravat seçimlerinde tek renk kullanılması önerilmektedir. Takım elbise ve kravatın desenli tercih edilen kombin hoş bir görüntü oluşturmamaktadır. Tek renkli takım elbiselerinde, takım elbisenin renginde kravat kullanıldığı gibi farklı renkte kravatlar da kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra oldukça modern desenli kravatlar bulunmaktadır.

Son zamanlarda şal desen kravat oldukça ilgi görmektedir. Her takım elbiseye uygun şal desen kravat bulabilmek mümkündür. Şal desen kravatlar birbirine uyumlu renklerle modaya uygun olarak büyük bir özenle üretilmektedir. İstenilen her renkte şal desen kravat bulabilmek mümkündür. Şal desen dışında birbirinden farklı geometrik desenlerde kravatlar bulunmaktadır. Kişinin zevkine ve takım elbisesine en uygun kravatı bulması oldukça kolaydır.

Kravat Ve Mendil Uyumu

Kravat ve mendil kendi arasında uyumlu olan iki aksesuardır. Ton olarak zaman zaman farklılık gösterse de aynı model ve renk tonunda tercih edilmektedir. Kimi takım elbiselerin kendi kravat ve mendilleri bulunurken kimi takım elbiselerinde bulunmamaktadır. Bu durumda kişi kendi zevkine göre kravat ve mendil seçmektedir.

Kravat İğnesi

Takım elbisenin tamamlayıcı unsurlarından bir diğeri de kravat iğnesidir. Kravat tercihine bağlı olarak kimi zaman kravat iğnesi de tercih edilmektedir. Kravat iğnesi kullanırken kravatın rengi oldukça önemlidir. Desenli bir kravat kullanırken kravat iğnesi kullanılması çok fazla tavsiye edilmemektedir. Desenli kravatta kravat iğnesi belli olmayacağı için hoş bir görüntü oluşturmamaktadır. Kravat iğnesi kullanmak isteyenlerin tek renk kravat tercih etmesi gerekmektedir. Bu sayede oldukça modern ve şık bir görüntü oluşturur.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön