Dufy’de Erkek Gömlek Modelleri

Erkeğin şık gösteren aslında gömlektir. Gerek iş kombinlerinin gerekse de günlük kombinelerin olmazsa olmazı erkek gömlek modelleri her sezonda farklı tasarımlar ile erkeklerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.  Spor gömlek modelleri kot gömlek modelleri ve klasik gömlek modelleri olmak üzere farklı kumaş ve tasarımlar ile tasarlanan erken gömlekleri, çoğunlukla, kumaş pantolon kot pantolon ve takım elbiseler ile kombinlenir.  Bu modellerden bahsetmek gerekirse, en çok kullanılan, vücuda tam oturabilen slim fit gömlek modelleri vardır. Slim fit gömlekler klasik kesim erkek gömlek modellerime göre biraz daha dar kalıplıdır. Bu nedenle gömlek alırken, erkelerin üzerinde deneyerek almalarında fayda vardır.

 Erkek Gömlek Modelleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkek giyimi en özel parçası olan erkek gömlek seçimi çok özenli yapılması gerekmektedir. Gömlektir nasıl olsa olur deyip, üzerinizde denemeden aldığınız gömlekler sizleri zor durma sokabilir. Vücut tipinize uygun kalıpta model seçmeniz daha yararlı olacaktır. Eğer hafif göbeğiniz çıkmış ise spor kesim ya da salim fit gömlek tercih etmeyin ve tercihinizi klasikten yana kullanın. Yaka detayı da sizler için önemsiz gözükebilir. Ancak gömleğin üzerinizde şık durmasını sağlayan yakasıdır ve mutlaka yüz şeklinize uygun yakada gömlek modelleri almayı tercih edin. Dar ve uzun yüze sahip iseniz geniş yaka gömlek size çok hoş duracaktır. Eğer yüzünüz yuvarlak ise sivri ya da uzun yaka gömlek tercih etmeniz daha doğru olur.

 Erkek Gömlek Modellerinde Kumaş Seçimine Dikkat

  Erkek gömlek seçiminde kumaş türü de çok önemli bir yere sahiptir.   Seçeceğiniz gömleğin kumaşın uzun ömürle ve kaliteli olmasını istiyorsanız keten kumaş daha uygun olmaktadır. İpek kumaşlarda pahalı ve klasik olsa da üzerinizde oldukça şık duracaktır. Pamuk- ipek karışımı kumaşlarda alternatiflerinizi arasında yer alabilirler. Eğer renk ve desen olarak da, kendinize hangi desenin ya da rengin yakıştığını bilmeniz size doğru yolu gösterecektir. Klasik erkek gömlek modellerinde beyaz her dönem modada kendini korumuş hem günlük kombinlerin hem de davet, toplantı vs. özel davetlerde sitil sahibi erkekleri vazgeçilmezi olmuştur.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön