Erkek Triko Nasıl Olmalı?

Erkek trikosundan bahsetmeden önce, triko nedir sorusunu yanıtlamak yerinde olacak. Triko; atkılı örme sistemli kumaşlardır ve düz örme makinelerinde üretilir. Üretiminde yün veya pamuk ipliği kullanılır. En çok kullanılan kumaş türleri ise; tek plaka, çift plaka, saç örgülü, nopeli, kaydırmalı, jakarlı, intersia ribana yani lastik, selanik horaşa örgüler gibidir. Triko kumaşları aynı zamanda düz örme kumaşlar olarak da ifade edilmektedir.

Triko Kumuşların Özellikleri Nelerdir?

Triko örgü kumaş türlerinin tekstildeki yeri çok önemlidir ve geniş bir kullanım alanına sahiptir. Örme işleminde ipliğin ilmeği çok esnektir, bu nedenle vücut formuna çok iyi uyum sağlar ve yumuşak sarma hissi oluşturur. Örme kumaşların ilmek hareketliliği sayesinde dokuma kumaşa nazaran tutumu, yumuşaklığı ve dökümü daha iyidir. Örme kumaşlarda buruşma olayı hemen görülmez ve buruşsa da çok çabuk eski haline döner. Triko kumaşlar enine sökülebilir çünkü tek iplik beslemeli ve atkılı örmedir ancak örülürken düz biçimde örülebilir. Triko kumaşın kalınlığını makinenin inceliği belirler. Triko örme kumaşlar dokuma kumaşlara göre ilmek yapısı farklılığından kaynaklanan hava tutma özelliği sayesinde ısı da tutar.

Triko Nerelerde Kullanılır?

Triko kumaşlar en çok kışlık az oranda da mevsimlik kazak, hırka, süveter, eldiven, kaşkol gibi ürünlerde kullanılır. Aynı zamanda yazlık dış giyim olarak da son zamanlarda giyim modasında görünmeye başlamıştır. Bunlara ek olarak, aksesuar olarak kullanımı da mevcuttur.

Triko Adı Nereden Gelir?

Triko kelimesi Fransızcadan dilimize girmiştir. Aslı tricotagedir. Kelime manası “örgü” demektir. 1900’lü yıllar başında örgü makineleri yaygınlaşmaya başlamıştır ve bu dönemde çorapları üretmekte kullanılan makineler geliştirilerek farklı desenlerde üretimine başlanmıştır. Kullanılan dokuma çeşitleri daha çok yün ve pamuktur. Türkiye’de 1920’li yıllarda üretilmeye başlanmıştır. Türkiye dünyada İtalyadan sonra gelir. İtalya en büyük triko üreticisidir.

Erkekler İçin Triko Tüyoları Nelerdir?

Maalesef erkek triko kombinlerinde her türlü triko her türlü gömlekle gitmemektedir, inceliklerini bilmekte fayda vardır.

– Bisiklet Yaka: Kombinlenirken çok zorlanılan yaka türlerindendir. Boğaz kısmında hafif açıklık bulunanları gömlek ile iyi kombinlenir ve kanvas tip pantolonlarla ofiste kullanılabilir.

– Boğaz Yaka: İçinize V yakalı bir tişört ile kombinlediğinizde daha çok yakışacaktır. Yine aynı şekilde ofis içinde gömlek ve kanvas tip pantolonlarla rahatlıkla kullanılabilir.

– V Yaka: Hemen hemen her erkeğin gardırobunda olan ve olması gereken en önemli yakalardan biridir. Hızlı kombinlenir ve her mevsim de kullanılabilir. Jean ile de kullanılsa ağır abi bir kombin oluşturur. Resmi ve spor hemen hemen her ortamda kullanılabilir.

– Balıkçı Yaka: Kış aylarında tercih edilmesi gereken yakalardandır. Tatil kombinlerinde jean ve kot ile ofis ortamında da üzerinde blazer ile kullanılabilir. Özellikle de fit olan erkekler tarafından tercih edilmelidir.

Slim Fit Nedir ve Kombini Nasıl Olmalıdır?

Dar kesim anlamına gelir ve vücuda oturan tiptir. Üst bedende kol, alt bedende kalça kısmını sarar. Yaşı büyük ve göbekli olanlar bu tip kesimleri tercih etmemelidir. Özellikle vücut çalışmış ve kol kası yapmış erkekler slim fit modelleri tercih ederlerse kasları daha belirgin görülecektir.

 

 

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön