Erkek Giyim Nasıl Olmalı?

Günümüzde erkek giyim tarzları ve seçenekleri çok fazla bir hal almıştır. Geçtiğimiz yıllarda çok fazla önem verilmeyen ve fazla seçeneğe sahip olmayan erkek giyim tarzları artık günümüzde çok çeşitli bir hale gelmiştir.

Artık günümüz giyim sektöründe her bayanın olduğu gibi her erkeğin de kendine özgü bir stil bulmasına ve bu şekilde şık olmasına olanak tanımaktadır.

Erkek Giyim Tarzları Nelerdir?

Günümüz erkekleri geçmişte olduğu gibi bulduğunu giyen nesilden farklı olarak moda tasarımcılarının çizimleri ile çok daha şık ve etkili kombinler yapmaktadır. Şu günlerde erkekler de kendisine; Nasıl fit olurum? Erkek giyim tarzı nelerdir? Gibi bir çok soru sormaya başladı.

Erkek Giyim Şekli Nasıl Olmalı?

Erkek giyim tarzları denilince ilk akla gelenleri şu şekilde sıralayabiliriz. Klasik giyim, günlük giyim, modern giyim ve spor giyim tarzı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Erkek giyim de şıklık ve tarz için bir kaç detaya yer vermek gerekir ise şu şekilde açıklanabilir. Marka tutkusu olsa bile ten renginiz ile uyum sağlamayacak ya da vücut şekline uyun olmayan pantolon, gömlek, tişört ve ceket gibi parçalardan uzak durmak gerekir. Markasız olsa bile vücuda ve ten rengine uyumlu kombinler ile çok daha şık ve karizmatik olunabilir.

Yeni sezon erkek giyim de öne çıkan spor giyim; rahatlığı daha çok benimseyen erkeklerin tercihi olmaktadır. Kot pantolon, tişört, blazer ceket, slim fit gömlek gibi kombin parçalar daha sıklıkla tercih edilmektedir.

Erkeklerde Tarz Giyim Şekli Nasıl Olur?

Erkekler şık ve karizmatik görünmek için ne yapmalılar? Pantolon seçiminde bacak şekline ve kilosuna göre, model ve doğru renk tercihlerinde bulunmalıdır. Mesela; kalın ve tombul bacaklara sahip olan bir kişi slim fit pantolonlar kesin bir şekilde uzak durmalıdır.

Göbek kısmında aşırı kiloları olan bir kişi asla düşük bel pantolon giymeyi düşünmeyin.

Retro ve bohem giyim erkeklerin kullandığı tarzlar olup ancak çok da fazla tercih etmemektedir. Büyük oranla modern, spor ve klasik giyimler öne çıkmaktadır.

Tarzı kadar temizliği ve akılda kalan kokular da olmalıdır. Bu şekilde çok daha düzgün ve şık bir görünüme sahip olunmaktadır.

Kombinler de gözlük, kravat, şapka, saat, kol düğmesi ve kemer gibi aksesuarlara mutlaka yer verilmelidir. Bu aksesuarlar kulağa basit ve gereksiz gelse de kombinin duruşunu yüzde yüz değiştirecek unsurlardır.

 

 

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön