Erkekler İçin Gömlek Seçimi

Günümüzde geçmişe oranla moda insan hayatında çok daha önemli bir hale gelmiştir. Önceleri sadece kadınları ilgilendiren bir konu gibi algılanan moda artık kadın erkek çoluk çocuk demeden her birey için önemli bir hale gelmiştir. Moda anlayışı ile birlikte insanlar kendi tarzlarını oluşturmuş ve tarz önemli bir konu halini almıştır. Bulunduğunuz ortamda dikkat çekmek için mutlaka bir tarzınız olmalı.

https://www.dufy.com.tr/erkek-gomlek

Erkekler İçin Modanın Önemi

Kendi tarzını yaratmak isteyen bir erkek için ise giyebileceği bir çok seçenek olmasının yanı sıra neredeyse her erkeğin kullandığı gömlek kullanımının bu kadar fazla olması nedeni ile dikkat edilmesi gereken önemli bir unsur halini alıyor. Giyimde gömlek seçimi atılacak önemli bir adımdır. Üzerinizdeki gömleğin pantolonunuzdan ayakkabınıza uyum sağlaması gerekir. Ayrıca vücut yapınıza uygun bir seçim yapmazsanız diğer tüm kriterler önemini bir anda yitirecektir.

Gömlek Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Öncelike seçeceğiniz gömlek üzerinizdeki pantolon ve ayakkabınızın deseni ile uyumlu olmalı, yoğun desen içeren bir pantolon tercihinde bulunmuşsanız daha sade bir gömlek tercih etmelisiniz. Sade gömlekler en çok tercih edilen erkek gömlek modelidir. Eğer işiniz gerektirmiyorsa sade gömlekler yerine kişiliğiniz ile bütünleşen renk ve desenlerde gömlekler tercih etmeniz önerilebilir.

Gömlekle bütünleşen bir aksesuar olan kravatlar ise gömlek tercihinize göre seçilmelidir. Üzerinde desenler olan bir gömlek modelleri ile kravat takmamaniz önerilir. Takılacak kravat hem deseni bölecek hemde göz yorucu bir hal alacaktır.

Tabiki her kıyafet seçimi için önemli olan vücut yapımız gömlek seçiminde de önemini gösteriyor.

Eğer fazla kilolarınız varsa slim fit modellerden uzak durmalısınız, bunun aksine eğer fiziğine önem gösteriyor ve bunu diğer insanlara da göstermek istiyorsanız slim fit gömlekler tam size göre olacaktır.

Gömlekler yakaları da dikkat edilmediğinde göze rahatsızlık verebilir veya istenmeyen görüntülere neden olabilir. Örneğin boynunuz kısa ise uzun gömlekler size göre değil. Kısa boyunlu erkekler kısa yakalı gömlekler tercih etmeli ve gömleğinin üst düğmelerini açık kullanmalı bu küçük bir ilizyon oluşturur ve boynunuzu olduğundan uzun gösterir.

Günlük Hayat İçin Gömlek Seçimi

​​​​​​Günlük işler arasında ütü belki de en çok zaman alan iştir. Özellikle konu gömlek ütülemek ise bu zaman daha da uzamaktadır. Bu yüzden gömlek ütülemek için vaktiniz yoksa veya vakit ayırmak istemiyorsanız ütü istemeyen kumaşlar veya kırışıklı gömlek modelleri sizin için en ideal tercih olacaktır.

 

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön