Erkek Gömlek Çeşitliliği Nasıldır?

Genel olarak gömlekleri ciddi bir iş yaparken kullanırız. Mesela önemli bir iş görüşmesine giderken mutlaka gömlek giyiyor olmanız beklenir. Ayrıca şıklık açısından da gömlek kıyafetler arasında öne çıkmaktadır. Gömleklerin kullanım alanı diğer kıyafetlere nazaran daha dar olsa da tercih edilme oranı oldukça yüksektir. Gömleklerin diğer bir kullanımı da günlük hayatta normalden daha şık ve özenli görünmek için kullanılmasıdır. Bu tip durumlarda tercih edilen gömlek çeşitlilik gösterse de genel olarak gömlek tercihi yapılmaktadır. Ayrıca gömleğin yanında kullanılabilecek yelek, ceket, kravat, kol düğmeleri gibi aksesuarlara da dikkat edilmelidir.

Gömlek Çeşitleri

Erkek gömlekleri düşünüldüğünde sonsuz seçenek vardır. Ve seçim yaparken bu olumsuz etki yapabilir. Bu sebepten gömleklerin seçiliş esnasında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği bilinmelidir. Gömleklerin ana hatlarıyla ilk ayrımı kullanım konusundadır.

Gömlekler ilk olarak üçe ayrılır;

  • Spor Gömlekler
  • Klasik Gömlekler
  • Kısa Kollu Gömlekler

Bu gömlekler elbette kullanım alanına göre seçilmektedir. Klasik gömlekler düğün, balo, toplantı, iş görüşmesi gibi ortamlarda üzerinde bir ceketle kullanılmaktadır. Spor gömlekler ise günlük hayatta daha rahat kullanılabilecek gömleklerdir. Bu tip gömlekler seçilen desene ve renge bağlı olarak duruma uyarlanabilir. Kısa kollu gömlekler günümüzde gençler tarafından pek tercih edilmese de orta yaş grubunun yaz aylarında çokça tercih ettiği görülmektedir. Bu gömlekler kendi aralarında beden, renk, model, desen gibi özelliklerine göre farklılık gösterebilir.

https://www.dufy.com.tr/erkek-gomlek

Erkek Gömleklerinde Seçim Yapmak

Erkek gömlek seçimi bir sürü ögeyi değerlendirmeyi gerektiren bir durumdur. Bu sebepten üzerinde düşünülmesi gerekir. Bunlardan ilk olarak değerlendirilmesi gereken seçilecek gömlek tipidir. Gireceğimiz ortama bağlı olarak bu seçimi yaparız. Ardından seçimi yapılacak şey beden ölçüleriyle alakalıdır. Seçilecek gömleğin kesimi de bu aşamada değerlendirilebilir. Ardından değerlendirmeye renk seçeneğini alırız.

Bu kısımda seçmek istediğimiz modelle uygun olacağını düşündüğümüz bir renk seçimi yapmalıyız. Örneğin küçük kareli bir desen seçmeyi düşünüyorsak gözü yoran karmaşık bir renk seçmemeliyiz. Tüm bu ayarlamalardan sonra gömleğin omuz ve kollarına dikkat edilmelidir. Kolların çok uzun veya kısa olması istenmeyen bir durumdur. Omuzların ise tam olarak oturması tercih edilir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön