Erkeklerin Giyim Tercihleri

Günümüzde erkeklerin ortama bağlı olarak değişiklik gösteren bir giyim tercihi vardır. Erkekler genel olarak günlük hayatta rahat ve tarz görünen kıyafetler tercih etmektedir. Bu kıyafetlerin başında kot pantolonlar ve tişörtler gelmektedir. Ayrıca mevsimlere bağlı olarak değişen erkek giyim modası bu konuda çeşitliliğin ne kadar çok olduğunu göstermektedir. Soğuk aylarda kot pantolonlar yerini kadife veya keten pantolonlara bırakırken tişörtler yerini kazak veya hoodielere bırakmaktadır. Ortama bağlı olarak da farklılık gösteren erkek giyim modası istenilen şıklıkta olmak için sonsuz seçenek sunmaktadır. Bu kadar fazla seçenek olması beylerin işini biraz zorlaştırmaktadır. Ancak her ortam ve şarta uygun kıyafet olması bu sektörün zenginliğini gösterir.

Erkeklerin Günlük Giyim Çeşitliliği

Erkek giyim çeşitleri mevsimlere bağlı olarak değişebilmektedir. Fakat aynı zamanda aynı mevsimde çok farklı tarzlarda kıyafetler giyildiği de gözlemlenmiştir. Kış aylarında soğuktan korunmak için giyilen kıyafetlere bakmak gerekirse mont veya kaban olarak ayrılabilir. Soğuk havalarda kazak, gömlek, hoodie tercih edilebilmektedir. Yağışlı havalara bağlı olarak su geçirmez kıyafetler veya yağmurluk tercihi yapmak gerekebilir. Sıcak havalarda ise genellikle kot pantolon ve tişörtler tercih edilmektedir. Aynı zamanda şort ve kolsuz kıyafetlere de başvurulabilir. Sıcak ve güneşli günlerde şapka tercihi de yapılabilmektedir. Tüm bunların haricinde bir de üstlerine adapte edilebilecek seçimler vardır. Bu ek seçimler aksesuar olarak düşünülebilir. Kravat, yelek, ceket, şapka gibi.

https://www.dufy.com.tr/giyim

Üst Seçimler

Günlük olarak yapılan seçimlere ek olarak erkek giyim modasında üst seçimler yapılmaktadır. Giyilen gömleklerin üstüne ceket ve kravat kullanmak bunun bir örneğidir. Bu tip kıyafetler düğün, toplantı, balo gibi ortamlarda tercih edilmektedir. Ayrıca soğuk havalarda yapılan kıyafet seçiminin üstüne mont veya kaban seçimi yapılmaktadır.

Ayrıca yağmurluk veya hırka seçimi yapmak da gerekebilir.

Bunların yanında tüm ortamlara uyum sağlayacak ayakkabı seçimleri de yapmak gerekmektedir. Karlı veya yağmurlu havalarda su geçirmeyen ayakkabılar tercih edilmektedir. Ciddi ortamlar için tercih edilen ceketli kombinler klasik ayakkabılarla tamamlanmalıdır. Yaz aylarında ise hem sağlık hem konfor açısından ayağı terletmeyen hava alan ayakkabılar kullanılmalıdır. Sahil kenarlarına veya havuzlarda ise terlik tercih edilebilir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön