Erkekler Sweatshirt Seçiminde Nelere Dikkat Etmelidir ?

Havaların soğuması ile beraber insanların giysi tercihleri değişmeye başladı. Sonbahar başlangıcı ise erkek giyiminde sweatshirt sezonunun başladığını gösterir. Sweatshirt tek bir parçadan oluşsa da seçiminde kişiye özel püf noktaları vardır. Erkekler bu dönemde sweatshirt alırken tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurmalıdır.

Doğru sweatshirt seçimi için erkeklerin genel olarak alışverişte normalde giydiği beden kalıplarını unutmaları gerekir. Çünkü sweathirt bedenine karar verirken ilk olarak ne zaman giyeceklerini düşünmelidirler.

Sonbahar Mevsimi ve Beden Seçimi

Sonbahar mevsiminde genel olarak havalar hafif serin ve yağışlı olduğu için kişiler genelde sadece sweatshirt giymeyi tercih ederler. Bir başka ifadeyle sweatshirt üzerine mont ya da ceket giymezler. Bu nedenle sweatshirt seçimi biraz daha büyük olmalıdır. Erkekler sonbahar mevsiminde sweatshirt alırken normal bedenlerinden bir beden büyük almalıdırlar. Dökümlü modeller tercih etmeliler.

Zamana bağlı seçimde yine sonbaharda havalar günün değişik saatlerinde büyük farklılıklar göstermektedir. Örneğin öğle vakitleri inanılmaz sıcak iken ikindi vakti birden şiddetli rüzgarlar meydana gelebilir. Bu nedenle sonbahar döneminde erkekler sweatshirtleri mont görevinde kullanabilirler. Daha açık bir ifadeyle evden çıkmadan önce sweatshirt altına tişört giyebilirler. Sonbahar mevsiminde üst üste giyilen giysilerin bunaltmaması hem de görsel anlamda estetik durması için erkek sweatshirt seçimi bir beden büyük olmalıdır.

Kış Mevsimi ve Beden Seçimi

Kış mevsiminde ise sweatshirt seçimi sonbahar mevsimine göre daha farklıdır. Erkekler kışın havanın karlı ve soğuk olması nedeniyle mont, kaban ya da ceket tercih ederler. Bu dış giyim parçalarının içinde sweatshirt sıkışmamalıdır, koltuk altları kasılmamalıdır. Hem giyen kişinin rahatlığı için hem de montu çıkardığında koltuk altı bölgesinin terlememiş olması için kış döneminde erkek sweatshirt seçimi kişinin normal beden ölçüsü olmalıdır. Hatta beden ölçüsü iki beden numarası arasında kalıyorsa küçük olan tercih edilmelidir.

Kış mevsiminde sweatshirt seçiminin dar olmasının bir sebebi de, giysinin dar olması nedeniyle içine daha az rüzgar girecektir ve kişi daha az üşüyecektir.

Renk Seçimi

Renk seçimi sweatshirt seçiminin önemli bir parçasıdır. Erkekler yine giyecekleri zamana göre tercih yapabilir. Önemli bir faktör olmadığı sürece ise estetik amaçlı renk tercihinde bulunabilirler. Akşam vakitlerinde sürekli olarak giyilecekse neon renkler, dış spor aktivitelerinde giyilecekse yine neon ya da açık renkler, günlük hayatta şıklık yaratılmak isteniliyorsa pantolona uyumlu istenilen renkler tercih edilmelidir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön