Erkek Giyim Tercihleri Nasıldır

Tişört özellikle de bir erkek için kullanım kolaylığı açısından erkeğin en temel kıyafetlerinden biridir. Tişört en sıklıkla yaz aylarında bir erkek için giyiyorum çıkarıyorum, rahatlığıyla tercih edilir. Her yaş grubundan kadın ve erkek için çeşitli renk ve desen imkanı sağlar. Son zamanlarda da baskılı desenler modadır. Tişört erkekler açısından basit bir kombinle kullanıldığı için en çok bu sebeple tercih edilir.

Bir Erkek İçin Tişört Nedir?

Bir erkek için tişört demek, isterse takım elbisenin altına giysin, isterse başka şeylerle kombin etsin ve isterse de sadece pantolonun üstüne giysin ve çıksın erkek için kullanım kolaylığı demektir.

https://www.dufy.com.tr/erkek-tisort-tshirt

Tişörtün Tarihi Nedir?

Erkek tişört denildiğinde isim olarak da anlayabileceğimiz gibi ismini T harfinden almıştır. T-Shirtün; bazı kaynaklarda Romalı askerler tarafından kullanıldığı belirtilmiştir. İlk çıkış noktası olarak Roma, yaygınlaşması ise ABD’de olmuştur.

Tişörtün Amerika’da Popüler Olması Nasıl Olmuştur?

Erkek t-shirt; daha önce de belirtildiği gibi ilk önce Romalı askerler tarafından kullanılmıştır, ordu için tasarlanmıştır. Daha sonraki zamanlarda askerler tişörtü günlük hayatlarına yansıtmıştır. Amerika’da kullanımı ise yine aynı şekilde ilk olarak askerler tarafından ancak bu kez iç giyim olarak kullanılmıştır, daha sonra da aynı şekilde askerler tarafından 1900’lü yıllarda günlük hayata yansıtılarak yaygınlaşmıştır. Popüler olduğu zamana gelecek olursak da Holywood yani sinemalar sayesinde olmuştur. İlk olarak örnek vermek gerekirse James Dean’ın ağzında sigarası ve beyaz tişörtüyle poz verdiği filmleridir.

Tişört Çeşitleri Nelerdir?

Erkek t-shirt; 3+1 çeşiti vardır denilebilir, yuvarlak yaka, y yaka, v yaka; +1 olarak da polo yakadır.

– Yuvarlak Yaka: En çok tercih edilen çeşitidir, standarttır ve hemen hemen her tür vücut yapısı için uygundur.

-Y yaka: v yaka gibi ancak belli bir yere kadar aşağı ilerleyen açıklık ile düğme ilavesiyle kullanılır.

-V yaka: boğaza baskı yapmayan rahat bir tişört çeşididir. Popüler bir çeşittir ancak yakışması için fit bir vücut gerekir denilebilir. Özellikle takım elbise altına giyilmek için siyah ve beyaz renkleri tercih edilir.

-Polo yaka: polo yaka tek başına eski ve en bilindik bir tişört çeşitidir. T şekli ve Y yaka gibi aşağı doğru açıklığı bulunur ve kenarlara doğru açılan kesikli bir yakası bulunur. Polo yaka olarak isimlendirme ise İngiltereli asiller tarafından oynanan polo oyunundan yapılmıştır.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön