Erkek Gömlek Seçimi Nasıl Olmalı

Erkek gömlek çeşitleri çok fazla olmakla beraber birçok kişiye hitap eden modelleri vardır. Önemli olan kişiye uygun olan seçimlerin yapılmasıdır. Erkek gömlek seçilirken kişinin bedenine, tenin tonuna göre değişiklik gösterir. Erkek gömlek modelleri çok fazla çeşitlilik gösterebilir.

Erkek Gömlek Modelleri

Erkek gömlek modelleri arasında klasik, casual gibi çeşitler yer alır. Spor gömleklerde kullanılan kumaş daha ketenimsi ve daha pamuksu kumaşlar kullanılır. Mevsimine göre gömlek tercihi de çok büyük önem arz eder. Yaz mevsimin de daha çok açık renkli, desenli olan türler tercih edilir. Kışın ise daha çok koyu renkli, kadife ve kalın olan gömlekler tercih edilir. Önemli olan nokta ise Mevsimine uygun olan gömlek tercihidir. Kumaş seçerken uzun ömürlü olan kumaşların tercih edilmesi e önem arz eder.

Bedene göre de tercih edilen gömlekler kişilere daha uygun olacak ve kişileri daha çok mutlu edecektir. Örneğin; büyük beden bir kişinin bedeninden daha küçük bir gömlek giymesi görüntü olarak hiç hoş olmayacaktır. Tam bedenine uygun olan gömleği tercih etmelidir.

Erkek Gömlek Tercihi

Gömlek tercih ederken yaka kısımları da çok önemlidir. Kişiler yüz tipine göre yaka tercih ederler. Geniş yakalı olan kişiler uzun ve dar yüzler için uzun ve dar yüzler için uygun olmaktadır. Sivri ve uzun yakalı gömlekler ise yuvarlak yüz şekline göre uygun olmaktadır. İngiliz kesim yakalar ise daha özel törenler ve daha şık ortamlar için geçerlidir. Kravat ile birbirini tamamlamaktadır. Günlük giyimde ise düğmeli yakalar tercih edilir. Brit yakalar daha çok iş görüşmeleri için kullanılır. Uzun ve yüksek yakalı gömlekler ön tarafındaki düğmeler açılarak kravatsız da kullanılabilir.

Renk ve desenler ise her sezonda değişebilir. Klasik olan gömlekler de beyaz renk asla vazgeçilmeyen bir renktir. Her türlü ortama uygun olan beyaz renk en çok tercih edilen renklerdendir. Ayrıca çizgili özellikle de ince çizgili olan gömlekler kilolu olan kişiler tarafından tercih edilir. Nedeni ise çok daha olduğundan zayıf göstermesidir denilebilir. Minik nakış kullanılmış gömlekler ise farklı bir tarz yaratmakla beraber çok özel ve farklı bir görünüm sunabilir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön