Erkekler İçin Gömlek Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Öncelikle gömleği giyecek olan kişinin zevklerine başvurulmalıdır. Bu kişi gömlek seçimi yaparken kısa kollu uzun kollu olarak iki seçenekten birini seçmelidir. Günümüzde gençler tarafından daha çok uzun kollu gömlekler tercih edilmektedir. Orta yaş grubu ise kısa kollu gömlek tercih etmektedir. Bu seçimi yapılacak en temel etmendir. Bunun ardından model ve beden ölçülerine yönelik inceleme yapılmalıdır. Bu etmenler kendi içinde ayrılmaktadır. Beden ölçülerine bakılırken dar kesim veya normal kesim olarak seçim yapılabilir. Yine model olarak bakıldığında da çeşitli seçenekler sunulmaktadır.

Erkek Gömlek Modelleri

Erkek gömleklerinde model seçimi yaparken düşünülmesi gereken etmenler sayıca fazladır. Çünkü renk ve model olarak birbirine uyumlu bir kombin yaratılmalıdır. Mesela küçük kareli bir model seçimi yapıldığında insanın gözüne hoş görünen renkler tercih edilmelidir. Ayrıca bu tip modellerde gözü yoracak renkler de tercih edilmemelidir. Model değişikliği göz önüne alındığında kareli, çizgili ve düz gömlek modelleri bulunabilir. Bu modellere sayısız renk kombini yapılmaktadır. Ayrıca gömleklerin kol düğmelerinin de gömlek üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Erkek Gömlek Seçiminde Önemli Noktalar

Erkek gömlek seçiminde beden ölçülerini tam olarak bilmek son derece önemlidir. Çünkü gömlekler vücuda tam oturmalıdır. Omuzların ve yakanın keskin olarak belirtilmesi gerekmektedir. Diğer kıyafetlere oranla daha ciddi ve önemli ortamlarda giyilen gömleklerin kumaş kalitesi ve renklerinin canlılığı dışarıdan bakan kişi için önem arz etmektedir. Gömlekler günlük hayatta giyilebileceği gibi düğün, balo, toplantı gibi ortamlarda da tercih edilebilir. Bu sebepten seçim yaparken normalden daha dikkatli ve özenli olunmalıdır.

Gömlek Seçiminde Son Dokunuşlar

Gömlek seçtikten sonra bakılması gereken bir kaç unsur vardır. Gömleklerin alt tarafının çok uzun olması tercih edilmez. Boy olarak çok uzun gömlekler alınmamalıdır. Ayrıca alınan gömleklerinin omuzlara tam oturması istenir. Kollarının çok uzun olup toplanması hoş karşılanmaz. Sırt kısmında çok bol duran gömlekler alınmamalıdır. Bu ölçüye bağlı olarak dar kesim veya normal kesim gömlek tercihi yapılabilir. Gömleklerin cepli veya cepsiz olarak tercih edilme durumu da vardır. Bu seçim yaptığımız model ve renk seçimine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön