Erkek Tişörtlerde Kaliteli Seçim

Erkek tişörtleri, erkek giyiminde önemli bir yere sahip olduğundan, günlük giyim tarzında önemli bir yer kaplamaktadır. Renkli ve baskılı modellerin yanı sıra, düz ve tek renk olan modeller çoğunlukla mağaza vitrinlerinde göze çarpmaktadır. Tişört için kalite unsuru, şüphesiz kumaşın kalitesi ile doğru orantılıdır. Kaliteli tişört mutlaka penye olma zorunluluğunu taşır.

Penye Tişörtlerin Neden Kalitelidir, Neden Tercih Edilir?

Penye tişörtler, en hassas ciltlere bile zarar vermeyen dokusu, serin tutup terletmemesi, yıkamada yüksek sıcaklıkta bile işlem görse yıpranmayı en aza indirgediği için tercih edilmektedir. Penye tişörtler, kaliteli tişört sınıfında yer aldığı için yıllar geçse bile yıpranmadan gardıroplarda muhafaza edilecek ürünlerdir.

Dünya tekstil sektöründe 2018 erkek yaz sezonu için erkek modelleri oldukça rağbet görmekte, tekstil sektöründeki birçok mağaza ve marka her sene farklı tarz ürün tasarımları ile tüketicinin karşısına çıkmaktadır.

Kaliteli erkek tişört modellerinde geçmişten bugüne birçok yaka ve kol modelleri uygulanmıştır. Bu modellerin bazıları hala tüketici tarafından beğenilen ve alım gücünü arttıran modeller arasında yer almaktadır.

Tişörtün Kaliteli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde alışverişi seven kısım genellikle bayanlardır. Ancak alışveriş ve kombin merakına düşkün erkeklerin sayısı da geçen yıllara oranla bir hayli artmaktadır. Bir tişörtün kaliteli olduğunu anlayabilmek için dikkat edilmesi gerekenler birkaç cümle ile özetlenecek olursa; tişörtün %100 penye olmasına dikkat edilmelidir. Bu bilgi genellikle tişörtün iç kısmında etiketin olduğu bölümde yer alır. Bu bilginin bulunduğu etiketin üzerinde bulunan kumaş tipine dikkat edilmelidir. Birçok tekstil üretici firma maliyeti düşürmek için pamuk, yün, keten gibi doğal lifli kumaşlar kullanmak yerine polyester, akrilik gibi kumaşları da üretimde kullanmaktadır.

İçeriğin %100 doğal olması da bazen kaliteli erkek tişört tanımı için yeterli olmayabilir. Dikişleri, kumaşın inceliği ve dokusu da kontrol edilmelidir. Dikişleri yamuk, eksik yada problemli olan veya vücudu belli eden, tene zarar veren bir kumaş o ürünü kaliteli sınıfından çıkartır.

Görsel olarak bir t-shirt kaliteli olduğunu anlayabilmek için ise; düğme veya fermuar detayı var ise bu detayların oranlar  ve eşitlikleri kontrol edilmelidir. Kumaşı eliniz ile sıkıştırdığınızda bozulmalar fazla oluyor ise, ürün üretici veya satıcı tarafından ütüleme v.b işlem görmüş demektir, bu durumda ürün kaliteli vasfını yitirir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön