Takım Elbise Alışverişi

Takım elbise birinin şık görünmesini sağlayan akla gelen ilk kıyafetlerden biridir. Genellikle erkekler daha çok tercih etse de maskülen kadınların da sık sık başvurduğu bir görünüştür. Çok fazla çeşide sahip olduğu için herkesin kendi zevkine uygun olan takım elbiseye ulaşması günümüzde oldukça kolaydır. Çoğu ortama uyum sağlar. Aynı zamanda çok şık ve dikkat çekici görüntüye ulaştırır. Bir çok marka takım elbise üretmektedir bu nedenle geniş bir fiyat aralığına sahiptir. Fiyat arttıkça kalite artıyor diye kesin bir kural olmasa dahi daha şık ve kaliteli duran takımlar çoğunlukla daha yüksek fiyatlara sahip olmaktadırlar.

Takım Elbise Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

İlk önce takım elbisenin nerede giyileceği önemli etkenlerdendir. Daha resmi yerlerde giymek için (örneğin; iş toplantısı) bir takım elbise arıyorsanız daha klasik bir model ve siyah, lacivert ya da gri bir takım tercih etmek daha uygun olur. Resmi olmayan bir mekanda ki etkinliklere, galalara gidiliyorsa renkli takımlar da tercih edilebilmektedir.

İkinci olarak ise vücudunuza uygun bir takım elbise seçmeniz gerekmektedir. Özellikle hazır bir takım elbise alıyorsanız terzide boy düzeltmeleri yapmak gerekmektedir. Vücut ölçülerine uygun bir takım elbise alınmalıdır. Kumaş tercihi de bu konuda en belirleyici etkenlerden biridir. Sentetik kumaştan yapılmış takım elbiselerden uzak durmak daha faydalı olacaktır. Çünkü her mevsime uygun bir kumaş çeşidi değildir.

Bir takım elbise alırken dikkat edilmesi gerekilen ne kadar basit görünse de en önemli hususlardan diğeri de düğme sayısı ve yaka şeklidir. Genellikle 2 veya 4 düğmeli ceketler tercih edilir. Daha fazla veya az sayıda düğmeli ceketleri tercih etmemek gerekir. Ceketin kol boyu gömlek manşetinin dikiş kısmını göstermeyecek uzunlukta ama bir miktar gömlek manşetini de gösterecek kısalıkta olması en idealidir. Ceketin yaka kısmı ve omuz kısmı tam oturmalı ve yakadan kola giden dikiş tam omuz boşluğunda durmalıdır.

Bir takım elbise kesinlikle internet siparişi ile alınmamalıdır. Denemeden takım elbise almak yapılacak en büyük yanlışlardan olacaktır. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde hem kumaş anlaşılmaz hem de manken ile sizin üzerinizde farklı duracağı için tercih edilmemesi gerekilen bir satın alma işlemidir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön