Takım Elbise Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Takım elbise, özel gün ve gecelerde, işe giderken ve resmi olunması gereken durumlarda erkeklerin giymeleri için dolaplarında bulunması gereken parçadır. Her erkeğin dolabında mutlaka bir tane takım elbisesi vardır. Takım elbise mutlaka erkeklerin tarzına ve bedenlerine uygun olmalıdır. Bedeninize uygun olmayan takım elbise giyerseniz şıklıktan uzak ve kötü bir görüntüye sahip olursunuz.  Takım elbise girdiğiniz ortamlarda dikkat çekmenizi ve göz önünde olmanızı sağlar. Takım elbise şıklığı, öz güvenin ve resmiyetin simgesidir.

Takım Elbise Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Takım elbisenin içerisinde şık ve zarif görünmek istiyorsanız takım elbise alırken dikkat etmeniz gereken bazı kriterler vardır. Takım elbise alırken bedeninize tam anlamı ile oturması gerekiyor.  Özellikle omuz bölgesinin oturması çok önemlidir. Takım elbisenin kalıbının düzgün olması bedeninin oturması kadar önemlidir.  Takım elbise kravat ve mendili ile bir bütündür. Takım elbiseniz için seçmiş olduğunuz kravatın kalınlığı takım elbisenizin yaka dökümü  kalınlığı ile eşit olmalıdır. Kravatınızın rengi her zaman gömleğinizden ve takım elbisenizden daha koyu olmalıdır. Günümüzde yaka dökümü kalınlığı ince olan modeller daha modern bir tarza sahiptir. Takım elbisenizde mendil kullanmaya özen göstermelisiniz. Mendil görüntünüzün daha resmi bir hal almanızı sağlar. Önceki yıllarda tek yırtmaçlı takım elbiseler tercih edilirken günümüzde çift yırtmaçlı takım elbiseler daha modern takımlardır. Takım elbisenin usta terziler tarafından uygun ölçüler alınarak özenli bir şekilde dikilmiş olması gerekir.

Takım Elbise Giyenlere Öneriler

 

Takım elbise içerisine rengine uygun gömlek seçmelisiniz. Giydiğiniz gömlek ile takım elbisenizin yakaları birbirine yakın olmalı ve yaka aralığı çok görünmemelidir. Siyah takım elbise resmiyetin ve ciddiyetin göstergesidir. Günlük hayatınızda giymek için gri ve açık renkli takım elbiseleri alabilirsiniz. Giydiğiniz takım elbisenizin aksesuarlarınız ile uyum içinde olası gerekiyor. Kemere ve ayakkabılarınızın takım elbiseniz ile uyumlu olmasına özen gösteriniz. Günlük kullanım için tek düğmeli takım elbiselerinizin içine gömlek yerine tişört giyebilirsiniz. Ancak giymiş olduğunuz tişörtünüzün dokusu takım elbisenizin dokusu ile uyumlu olmalıdır. Resmi kurumlara giderken takım elbisenizin içine gömlek giyebilirsiniz.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön