En Tarz Erkek Ceket Modelleri

Erkek ceketleri  erkek giyiminde önemli bir yere sahip olduğundan; klasik giyimde önemli bir yere sahiptir. Günlük giyimde de artık sıkça görmeye başladığımız ceketler erkeklerin  şıklığını tamamlayıcı en önemli unsur haline gelmektedir.

Erkek Ceketi  Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Erkek ceketinde en önemli unsurlardan bir tanesi şüphesiz ki kumaşın kalitesidir. Kumaşın kalitesini ceketin içerisinde bulunan etiket kısmından öğrenebilir,  modelin üzerindeki bazı detaylara dikkat ederek kaliteli olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Erkek ceketi alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar sıralanacak olursa; ceketin omuz başlarına dikkat edilmelidir. Ceket giyildiği zaman ceketin omzu omuz çizgisinden aşağıda olmamalıdır, aksi takdirde çirkin bir görüntü oluşur. Ceketin yakalarının gömleğin yakaları ile arasındaki açıklık en fazla 3-4 cm civarında olmalıdır. Aksi takdirde kesimi ve kalıbı düzgün olmayan bir ceket alınmış olunur. Ceketin sırt kısmı kontrol edilerek bombe oluşup oluşmadığı kontrol edilmelidir. Eğer sırtta herhangi bir bombe oluşmuş ise ceket bedeninize büyük gelmiş demektir. Ceketi ilikleyerek kontrol ettiğinizde; önünüzde bir çarpı işareti gibi daralmadan kaynaklanan şekil bozukluğu oluşuyorsa ceket size dar geliyor demektir. Ayrıca ceket giyildiğinde yukarı doğru bir toplanma olmamalıdır, bu durum da size ceketin küçük geldiğinin bir belirtisidir. Ceket almadan önce kontrol edilmesi gereken en önemli durumlardan birisi de ceket kol uzunluğudur. Ceket giyildikten sonra kollar serbest bırakılarak kontrol edilmelidir. Kol boyu çok uzun yada çok kısa olan ceketler tercih edilmemelidir.

Erkek Ceket Çeşitleri Nelerdir?

Erkek ceketleri genellikle   üçe ayrılır. Klasik ceketler,  spor ceketler,  yeni trend lüks spor ceketler. Klasik erkek ceketi genellikle takım elbiselerde kullanılan formlardır. Bu ceketler tamamen klasik kullanıma uygun ceketlerdir. Spor ceketler; kot pantolonlar üzerinde kullanılabilen daha çok blazer ceket olarak bilinen formlardır. Lüks spor ceket olarak bilinen yeni formlar ise; daha çok ipek, kaşmir, keten gibi kumaşların ağırlıklı olarak kullanıldığı, renkleri daha soft ve dokusu daha yumuşak olan ceketlerdir. Bağlama şekline göre kruvaze adı verilen cekette; ön kısmı çaprazlama kapanan ceketlerdir. Kruvaze ceketler çok spor olmamakla birlikte keten pantolonlar ve klasik giyimde daha çok tercih edilmektedir.

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön