Erkek Gömlek Modasını Dufy’de Takip Edin

Gömlek erkek giyiminin en çok tercih edilen kıyafet türlerindendir. Hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde birçok kişinin tercih ettiği hem rahat olması ile hem de çeşit açısından çok bol olduğundan dolayı çok fazla miktarda tercih edilir. Erkek gömleği alınırken mutlaka kişinin hem bedeni dikkate alınmalı hem de tarzına uygun olan gömlek seçilmesi gerekir. Tam anlamıyla doğru bir tercih yapıldığı takdirde kişilerde çok güzel görsel sonuçlar gözükebilir. Her türlü kombinin tamamlayıcısı olarak da sayabiliriz.

Doğru bir gömlek tercihinde sadece doğru bir beden değil, doğru bir renk, doğru bir kumaş, doğru bir yaka ve doğru bir kalıp kullanılmasına dikkat edilmesi gereklidir. Gömlek kumaşları genelde pamuklu olmakla beraber, kullanılan pamuğun inceliği, kalitesi de çok büyük önem arz etmektedir. Ayrıca pamuk ve polyester karışımlı ürünler de çok fazla tercih edilir. Çünkü bu ürünlerin ütülenmesi çok daha kolay olacaktır. Erkek gömleğine az sayıda görülse de örme kumaştan yapılmış gömleklere de rastlamak mümkündür.

Erkek Gömlek Çeşitleri

Erkek gömlek çeşitleri genel de üç ana gruba ayrılır; Casual gömlekler, klasik gömlekler ve ceremony gömlekler diyebiliriz.

Klasik Gömlekler

Klasik gömlekler genelde kişi klasik giyineceğinden kaynaklı tercih edilir. Klasik gömlek kullanılırken kravat kullanmak şarttır. Gömleğin yakasının klasik ya da sivri olması gereklidir. Ayrıca gömleğin kullanılacağı cekete göre de gömlek yakası tercih edilmesi gereklidir. Renk ve doku olarak da gömlek tercihi dikkat edilmesi gereken hususların başında yer alır.

Casual Gömlekler

Casual türde olan gömlekler aha çok erkeklerin gündelik yaşamlarında tercih ettikleri türden olan gömleklerdir. Genelde kot pantolonun veya kanvas bir pantolunun üzerine giyilebilecek gömleklerdir. Genel de düğmeli ve klasik yaka İtalyan yaka çeşitleri olabilir. Bu gömlekler düz, çizgili ve ekoseli kumaşlardan üretilebilir. Cep ve düğme bu modellerde görülür. Bir koldan katlamalı gömlekleri de bu gruba dahil edebiliriz.

Ceremony Gömlekler

Ceremony türü olan gömlekler ise çok daha özel günlere kullanılan gömleklerdir. Bu gömlekler klasik yaka ya da ata yaka gibi bölümlerde kullanılır. Daha çok düğünlerde, balolarda, nişanlarda ve özel törenlerde giyilen gömlek türüdür. Kumaşları düz olduğu gibi daha da parlak olabilir.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön