Mont Çeşitleri Nedir?

Mont kelime manası olarak; kumaş veya deriden yapılmış genellikle belden kemerli olan cepli ve gömlek veya hırka üzerine giyilen giysidir. Kelime köken itibariyle de adını; İngiliz bir general olan Alexander Montgomery’den alır. General; ikinci dünya savaşındayken cephede giydiği ceket türünden bu giysiye adını vermiştir.

Mont kelimesi dilimizde çok kullanılan kelimelerden biridir ve TDK’ye göre ise; kumaştan veya deriden yapılan üzerinde cebi olan gömlek veya hırka üstüne giyilen bir hafif kısa giysidir.

Erkek Mont Çeşitleri Nelerdir?

Erkek mont çeşitlerine baktığımız zaman; technical blazer mont veya ceket, mevsimlik bonded mont, regular fit yağmurluk, çift taraflı mevsimlik mont, yıkamalı klasik mont, klasik pardösü, spor trençkot, outdoor softshell mont, yünlü kapüşonlu kaban, bonded mont, ribanalı bonded mont, dik yaka bonded mont, kapüşonlu bonded mont, slim fit kapitone mont, kapitone bonded mont, 3 in1 mont, teknik mont, reflektörlü mont vb gibi bir çok mont çeşidi görürüz.

3 in 1 Mont Ne Demektir?

4 mevsimde de değiştirilip kullanılabilen bir mont çeşitidir. 3 farklı şekilde giyilebildiği için bu montlara bu isim verilmiştir. İstenirse sadece polar, istenirse dışta yağmurluk içte polar, istenirse de hepsi bir arada tek bir fermuarla birleştirilip kullanılabilir. Dışı su geçirmez yağmurluk tipinde üretilir, iç kısım ise polar olarak üretilir ayrıca softshell veya kaz tüyü olan modeller de mevcuttur, çok soğuk havalarda ara katman olarak kullanılır.

https://www.dufy.com.tr/mont

3 in 1 Montların Kullanım Amaçları Nelerdir?

– Yağmurluk

– Polar ( Softshell veya Kaztüyü tercihleri de mevcuttur)

– Kaban ( veya Mont)

Soğuk havalarda bu üç katman tek bir fermuarla birleştirilip tek parça mont olarak kullanılırken daha ılık havalarda orta katman ya da serin ve yağmurlu havalarda ise sadece yağmurluk olarak kullanılabilir. Su geçirmezler, nefes alabilirler ve ısı yalıtımına sahiptirler. Diğer Özellikleri ise, dikişleri bantlıdır, kapüşon bulundurur ve fermuarları su geçirmez.

Teknik Mont Nedir?

İçinde şişme bir mont bulunur ve dışarda ayrı bir katmanı mevcuttur. Yapılan faaliyet türüne göre teknik ceketler de değişkenlik gösterir. Dağcıların teknik ceketiyle motorcuların teknik ceketi aynı olmaz. Özel kumaş teknolojileriyle de günlük kullanım için teknik montlar da üretilir.

Reflektörlü Mont Nedir?

Karanlık gecelerde görünmeyi sağlayan özel bir mont çeşitidir. Trafik veya inşaat gibi sektörlerde gece çalışmak gerektiği için hem soğuktan korur hem de görünürlük sağlayarak tehlikeyi bertaraf eder.

 

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön