Erkek Gömlek Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Erkeği şık ve karizmatik gösteren aslında gömlektir. Hem çalışma ortamlarında olsun hem de günlük hayat içerisinde olsun kombinlerin olmazsa olmazı erkek gömlek modelleri her yeni sezonda birbirinden farklı tasarımları ile her zaman erkeklerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Spor gömlek modelleri, kot gömlek modelleri ve klasik gömlek modelleri olmak üzere farklı kumaş ve birbirinden farklı tasarımlar ile üretilen erkek gömlekleri, genellikle kumaş pantolon, kot pantolon ve takım elbiseler ile birlikte kombinlenir.

Erkekler tarafından en fazla tercih edilen vücuda tam oturabilen slim fit gömlek modelidir. Slim fit gömlek modeli klasik kesim erkek gömlek modeline göre biraz daha dar kalıba sahip olmaktadır. Bu sebep ile gömlek satın alırken erkekler muhakkak üzerinde deneyerek seçim yapmalıdır.

Erkek Gömlek Modeli Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Erkek giyiminin en özel parçası olan erkek gömlek seçimi çok titiz bir şekilde yapılması gerekir. Önemsemeyip nasıl olsa gömlektir diyilip alınan ve ya dar zaman zarfına sıkıştırılan alışverişlerde satın alınan gömlekler sizleri zor duruma sokabilir. Vücut tipinize uygun kalıpta model seçmeniz sizin için daha yararlı olacaktır.

Eğer hafif göbekli bir vücut yapınız var ise spor kesim ve ya slim fit gömlek modeli tercih etmeyin bu modellerin yerine tercihinizi klasik gömlekten yana kullanın. Yaka detayı da sizler için önemsiz bir ayrıntı olarak gözükebilir. Fakat gömleğin üzerinizde şık durmasını sağlayan yakasıdır ve muhakkak yüz şeklinize uygun yakada gömlek modelleri almayı tercih edin. Dar ve uzun bir yüzünüz var ise geniş yaka gömlek modelleri üzerinizde çok şık duracaktır.

Erkek Gömlek Modellerinde Kumaş Detayına Önem Verin

Erkek gömlek seçiminde kumaş türü de oldukça önem arz etmektedir. Seçeceğiniz gömleğin kumaşın uzun ömürle ve kaliteli olmasını istiyor iseniz keten kumaşa sahip gömlekleri tercih etmelisiniz. İpek kumaşlar klasik ve pahalı olsa da üzerinizde oldukça şık bir duruş sergileyecektir.

Pamuk ve ipek karışımı ile tasarlanan gömlekler de seçenekleriniz içerisinde yer alabilir. Klasik erkek gömlek modellerinde beyaz her yeni sezon trendliğini korumaktadır. Beyaz gömlek modelleri hem günlük hayatta hem de özel organizasyonlarda tercih edilebilir.

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön