Kravat Tarzınızı Belirleyin!

Erkek aksesuarı denildiği zaman akla ilk gelen ürünlerden biri de kravattır. Kravat birçok takımın tamamlayıcısıdır. Karşıda ki insanda ilk izlenim bırakmak amacı ile en doğru kravatı seçmek çok önemlidir. Özellikle bu bir iş görüşmesi ise buna uygun kravat seçimi yapmak gerekir. Bu yüzden kravat alırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Kravat Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İlk başta kravatta orantı çok önemlidir. Doğru boy ve kalınlık tercihi yapmak gerekir. Kravatta orantı demek insanın kendi vücut oranlarına göre kravat seçmesi demektir. Yani daha kalıplı, uzun boylu ve kilolu insanların kalın ve uzun kravat seçmesi daha uygundur. Aynı şekilde daha kısa boylu ve zayıf insanların da ilk tercihleri kesinlikle kısa ve ince kravat seçmeleri daha uygun olacaktır.

İkinci olarak ise kravat rengi gelir. Birçok renk çeşidi mevcuttur bu nedenle herkesin kendi zevkine uygun kravatı bulması kolaylaşır. Daha sade bir havada görünmek için akla gelen ilk kravat renkleri mavi ve siyahtır. Özellikle siyah renkte ki kravatlar çok fazla yere ve takıma uyum sağlayabilmektedirler. Dikkat çekmek isteyen insanların da açık renk gömlek üstüne kırmızı renk kravat seçmeleri uygun olacaktır.

Üçüncü kısas ise kravatın desenidir. Desenli kravat düz kravatlara göre kombinlenmesi daha zor olan bir kravat biçimidir. Genellikle düz takımlar ile tercih edilse de doğru birleşim yapıldığı sürece desenli gömlek veya takım üstüne desenli kravat çok güzel olabilmektedir. Lakin bu birleşimde en önemli husus aynı desenleri bir arada kullanmamaktır.

Kravat Alışverişi Nerelerden Yapılmalıdır?

Kravat alışverişi için birçok seçenek mevcuttur. Çok geniş bir fiyat aralığı vardır. Çok fazla marka kravat üretmektedir fakat elbette ki kalite farkları vardır. İlla ki fiyat arttıkça kalite de artacak diye bir kural yoktur fakat bu konuda adını duyurmuş markalar diğer markalara göre bir miktar daha fazla fiyata ürünleri satmaktadırlar.

Kravat alırken online alışveriş yapmak yerine gidip almak daha iyi bir seçenek olacaktır çünkü fotoğraf üzerinden dokusunu anlamak zordur. Özellikle fotoğraf çekimleri sırasında renk ile oynanmış veya ışık açısından dolayı renkler daha farklı görünmüş olabilir. Ayrıca mankende duruşu ile sizde duruşu farklı olacağından deneyerek alışveriş yapmak daha faydalı olacaktır.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön