Kravat Nasıl Seçilir?

Kravatlar erkeklerin klasik giyimde en önemli aksesuarlarından birisidir. Çok iyi bir seçim yapılmalıdır. Seçiminiz sizi göz önüne de çıkarabilir insanların sizi rüküş olarak nitelendirmelerine de olanak sağlayabilir. Özellikle iş hayatında ve resmi görevleri gereği takım elbise giyen erkekler kravat seçimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini çok iyi bilmelidirler. Kravatınızı, gömleğinizi ve takımınızı koordine etmek önemli fakat o kadar da zor bir şey değildir. Tek gereken, değiştirilebilir bir gardırop oluşturmak için kullanılabilecek temel bir oran, desen ve renk anlayışıdır. Eşleştirmesi kolay gömlek ve takım elbiselerle başlayın, ardından bir araya getirdiğiniz kıyafetleri vurgulayan ve zenginleştiren bir dizi esnek kravat ekleyin. Bunu yapın ve cildinize renk kattığı ve genel olarak daha iyi görünmenizi sağladığı için kendinizi daha sık kravat takmak isteyeceksiniz.

Başlangıç

İyi bir kravat, fiziksel yapınıza ve giyim tarzınıza uygun olmalıdır. Uzunluğuna ve genişliğine dikkat edin ortalama büyüklükte bir erkek için kravat 3 ila 3,75 inçten (7,5 ila 9,5 cm) geniş olmamalı ve kemer tokanıza ulaşacak kadar uzun olmalıdır. Kendi çerçevenizin yanı sıra, kravatın genişliğinin de takım elbise ceketinizin veya ceketinizin yakalarının boyutuyla eşleştiğinden emin olun.

Renk ve Desen

Kravatlar ile güçlü desenlerin eşleştirilmesi çoğu erkek için en zor boyun askısı sorunudur. Bu zorluk doğrudan boyun giyimi satışlarına yansır – güçlü desenli bağlar, katı veya yarı katı bağlarla karşılaştırıldığında nadiren satılır. Nadiren giyildiklerini görüyorum ve o zaman bile neredeyse hiçbir zaman tam olarak giyilmiyorlar. Bununla birlikte, doğru şekilde giyildiğinde, nadiren kullanılan bu boyunbağı mücevherleri, aksi takdirde sıkıcı bir kıyafete hayat verebilir. Sofistike bir görünüm için, düz renkli bir takım elbise ile eşleştirmek için yarı katı veya hafif desenli bir kravat tercih edin. Dikkat çekmeyi düşünüyorsanız, gömleğinizi koyu renkli bir kravatla karşılaştırın.

Desenli bağlar giymenin anahtarı, desenin halihazırda giysinin üzerindekilerle çakışmamasını sağlamaktır (çizgili şeritler yerine noktalı çizgiler).

Kravat Bağlama Stili

Kravat bağlama şeklinizi seçerken gömlek yaka tipi de dikkate alınmalıdır . Geniş yayılmış yakalar en iyi Yarım veya Tam Windsor Düğümü ile giyilirken, sivri yakalar en iyi dörtlü el düğümü ile eşleştirilir.

Daha büyük düğüm düğümlerinin daha fazla bağ gerektirdiğini, daha küçük düğümlerin ise daha az bağ gerektirdiğini unutmayın. Düğünler veya önemli toplantılar gibi resmi durumlar Yarım veya Tam Windsor Düğümü gerektirirken, kokteyl partileri gibi daha az resmi etkinlikler Four In Hand Knot için uygundur.

 

Yazı oluşturuldu 245

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön